Actueel
1 oktober 2019

Tegelexpositie in Bologna

Eind september stond Bologna weer in het teken van de tegelexpositie: Cersaie. Tijdens deze internationale beurs presenteren vele tegelproducenten de nieuwste collecties voor aankomend jaar. Gusta en Milou waren de afgelopen dagen aanwezig om voor jou de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van grootformaat tegels en specials te ontdekken. Via deze weg delen wij graag met jou nieuwe inspiratie. Schroom niet om ons te vragen, mocht je iets leuks zien!

Verrassende collecties

Er worden verrassende collecties op Cersaie getoond. Van beton en natuursteen looks tot hippe decortegels, terrazzo en mozaïeken. Dankzij de nieuwste technologieën is het mogelijk om verschillende structuren en materialen te vervaardigen. Hierdoor ontstaan er keramische tegels die niet te onderscheiden zijn van het origineel.

 

Nieuwe technologieën

Zo is er voor het eerst de 3D technologie geïntroduceerd. Deze maakt het mogelijk dat het grafische design van een tegel daadwerkelijk overeenkomt met de structuur van de tegel. Een grote stap dichterbij echt natuursteen, hout en beton. Voorheen zaten diepteverschillen op verkeerde plaatsen in de tegel. Nu zit het precies op de plek waar zich houtnerven of marmeren aderen bevinden, wat een realistisch effect geeft.

 

 

Meer realistische effecten

Een absoluut hoogtepunt voor groot formaat keramische platen is dat de tekening door de volledige plaat heen zichtbaar is. De kernkleur en soms zelfs de adering lopen door in de zijkant van het materiaal. Het voordeel is dat je na afsnijden een mooie rand behoud en een verstekrand niet meer noodzakelijk is. Dit kan ideaal zijn voor bijvoorbeeld tafel- en keukenbladen.

Contact

AsseluxNeede